Пивний бар-ресторан "Хмільний дім Роберта Домса"

Хмільний дім Роберта Домса
Відгуків (10)
Вулиця Клепарівська, 18
ДеньГодини роботиПерерва
Пн,Вт,Ср,Чт,Пт,Сб,Нд12:00 - 24:00Без перерви

Інформація

Ресторан «Хмільний дім Роберта Домса»  запрошує на святкування Нового року!
Незабутні  враження та святкова атмосфера гарантовано!

Детальніша інформація та резервація за тел: +38 (032) 242-25-94;  (067) 370-67-73,
або на сайті ***


Якось у Львові жив собі батяр на ймення Роберт Домс, пиво любив фест та не тіко пити, але й варити. До справи підходив дуже поважно, мавши власну броварню, панунцьо Домс щодня, вдосвіта, регулярно-методично особисто відслідковував якість свіжозвареного пива - дегустуючи, принесену вродливою й жвавою служницею Зосею, кількалітрову мідну гальбу пива з фігурним

самоварним краником. Так тривало кілька років, допоки власник броварні не зрозумів, що упиві приваблювала його не стіки сам хміль, скіки сам ритуал.Зачарований Зосиними принадами, які підсилював добрий хмільний напій, Роберт Домс у 1886 році продав улюблену броварню, одружився на колишній служниці й щасливий тим виїхав геть зі Львова до Швейцарії.

На альпійських полонинах історично-легендарний слід Роберта Домса загубився, але у Львові залишився предметний доказ цієї спокусливо-романтичної історії — мідна гальба, яку іменують «Зосею» та бадьора водевільна пісенька «Продав Домс броварню, забравши Зосю гарну», авторства Анатолія Кос-Анатольського.

 

У травні 2007 року у Львові відновив свою діяльність ресторан ”Хмільний дім Роберта Домса”. Поміж львів’янами цей ресторан відомий з давньою назвою «Золотий колос».
В середині 80 рр.XX століття в древніх підвальних виробничих приміщеннях Львівської пивоварні відкрився ресторан – «Золотий колос». Поява даного закладу була яскравим явищем для мешканців та гостей Львова. Надзвичайно швидко ресторан став одним із найпопулярніших місць, адже атмосфера старовини, дух пивоваріння та завжди добре і свіже (відразу з заводу) «Львівське» пиво притягували велику кількість шанувальників. Щоб потрапити до ресторану потрібно було задовго до відвідин записатися. Ресторан відвідували відомі культурні діячі, митці, еліта.
Ще за радянських часів, завдяки високій якості хмільного напою, Львів називали пивною столицею. Майже щодня «Львівське» пиво відправляли спец рейсами до Москви, в Кремль. “Львівським”, “Ризьким” та “Жигулівським” львівського розливу частували пасажирів морських рейсів та авіалайнерів. Кращого пива у Радянському Союзі не було. Всі знали, що найкращим подарунком зі Львова чи з України є пляшка «Львівського» пива.
У середині 90 рр.XX ресторан був зачинений і відновив свою діяльність у 2007р вже з новою назвою – «Хмільний дім Роберта Домса».
Чому саме з такою назвою? У Львові переповідають історію про львівського броваря Роберта Домса. У середині XIX ст. молодий заможній інженер Роберт Домс вдало облаштував процес виробництва пива, яке варилося із почуттями та майстерністю. Люди подейкували, що Домс щодня до сходу сонця випивав десятилітрову гальбу свіжозвареного пива, в такий спосіб перевіряючи його якість. Гальбу приносила молоденька служниця Зося, з якою він потім одружився. Про долю Роберта та Зосі написав у своїй ”Львівській застільній” композитор Анатолій Кос-Анатольський: ”Продав пан Домс броварню й, забравши Зосю гарну, поїхав у Швейцарію, в похміллі молодім…”.

«Хмільний дім Роберта Домса»:

  • таємнича історія романтичного характеру
  • давні легенди про перших власників пивоварні
  • дух стародавніх приміщень Львівської пивоварні
  • завжди свіже, відразу з легендарної пивоварні пиво «Львівське»
  • смачні, оригінальні страви домашнього приготування

На першому поверсі розташована крамниця сувенірів, невеликий зал для відвідувачів та чотири зали – у підвалі. У залах попід стінами великі дерев’яні столи з лавками. В одному з залів є сцена, у клубі часто виступають музиканти.

Відгуки

Додати відгук
Для того, щоб залишити відгук, будь ласка, авторизуйтесь через соціальні мережі
Зоряна Кузьо: (Ревізор)
Сподобалось
Цікавий інтер'єр закладу в підвальному приміщенні. Гармонійно і досить стильно. Затишно і комфортно.Чудова музика різних стилів, гучна акустика можуть приворожити кожного. Доступні ціни. Гарне місце для відпочинку з друзями чи для романтичної зустрічі . Смачне пиво.

Відповісти:

Зоряна Кузьо,
Зоряна Кузьо, 
Oleg Beshley: (Ревізор)
Сподобалось
Гарний інтерєр, сам заклад знаходится в підвалі з високими стелями! Смачне пиво та закуски, а от ковбаски з картоплию принесли холодними!!! Відвідати варто

Відповісти:

Oleg Beshley,
Oleg Beshley, 
Оля Копитко: (Ревізор)
Сподобалось
Відмінний паб для шумного відпочинку, цікавий інтер'єр - в середньовічному стилі, всередині  також прикольно! ... смачне пиво, чудова атмосфера в супроводі живої музики, в залі зі сцени грають різні українські гурти! можна прекрасно провести час!

Відповісти:

Оля Копитко,
Оля Копитко, 
Ірина Сокальська: (Друг довідника)
Сподобалось
Гарний паб. Дуже цікавий інтерьєр , смачна кухня. Дуже калоритний заклад у підвальному приміщені.

Відповісти:

Ірина Сокальська,
Ірина Сокальська, 
Валерій Романяк: (Ревізор)
Сподобалось
Великий вибір Львівського пива,хоча б раз раджу відвідати цей заклад.

Відповісти:

Валерій Романяк,
Валерій Романяк, 
Ivan Sova: (Ревізор)
Сподобалось
класний паб , дуже смачне пиво , якраз для великої компанії , а інтерєр просто бомба. чудово.

Відповісти:

Ivan Sova,
Ivan Sova, 
Святкувала я день народження в цьому закладі. Сам заклад мені завжди подобався, коли я приходила туди і не слідкувала за тим що і коли подають. Цього разу я була іменинниця, тому стикнулась з обслуговуванням і подаванням страв. Я дуже розчарувалась, намахують страшно. Не додають страви, я попросила показати мені те, що я попередньо замовила і вже оплатила - адміністратор принесла чек. зі своїх рук показала і забрала. Шо ми встигли вияснити - шо картоплі по-селянськи 2 тарілки не додали. крильця і ніжки не подали, серця не подали. Вони шось переплутали - така була відповідь. Вкінці вечора я зрозуміла, шо далеко не все таки принесли, і коли я попросила чек - сказали, шо не можуть його принести, бо адміністратор десь пішла, касирки нема...відповідно я заплатила велику суму...і не знаю за шо. Я збиралась на наступний день виясняти, але так як це було перед самим Новим Роком - не було можливості. Ну тепер я точно знаю, шо в цьому закладі я нічого ніколи справляти не буду. Персонал ніби мило з тобою спілкується, але так дурять людей, дуже нагло. Я собі почала на наступний день пригадувати, шо я ше замовляла - то досить дорогі страви не принесли. Я простоне очікувала, шо настільки нагло можуть повестись і так красти, тому на самому святі тим не запарювалась. Тому майте на увазі - там за всім дуже треба дивитись і слідкувати.

Відповісти:

Знову завітала випадково! Нічого не помінялося.Офіціантки ходять одна поза одну,не встигають,спілкуватись з клієнтами не навчились!

Відповісти:

Відвідувала Дім Роберта Домса 02.01.2012 разом з друзями. Зовсім не сподобались обслуговування та атмосфера. Дуже шкода, що заклад, який позиціонує себе як "ресторан", не в силах обслуговувати своїх клієнтів якісно та відповідати елементарним вимогам (вентиляцією, чистотою столів, наявністю серветок, свічок (які повинні запалюватися на кожному столі, де сидять відвідувачі), швидким обслуговуванням офіціантів).
Офіціанта практично ловили. На пиво очікували 40 хв. Поясненням офіціанта був вираз, що кухня перевантажена замовленнями, оскільки вони не очікували серед новорічних свят такої кількості відвідувачів. Виникає запитання - для чого було створювали 4 зали, якщо кухня не справляється з їх обслуговуванням? А також, яке відношення кухня має до подачі напоїв?
Після очікування свого замовлення (салат та борщ з пампушками) більше 1 год., я спитала в офіціанта про можливість відміни замовлення. У відповідь почула, що його навіть не почали готувати, тому відмовитись можна.
Подруги замовили шампанське біле сухе разом з фруктами. В результати "ресторан" вирішив, щоб їм більше посмакує червоне шампанське. Про фрукти забули взагалі.
В результаті, з можливого замовлення на суму близько 600 грн., нам подали напої та закуску на суму 243 грн.
Не розумію логіки керівництва - відкрити "ресторан" та втрачати прибутки через брак офіціантів та поварів.

Відповісти:

Надо поменять персонал .Официанти не профисионали,хамлят клиентам,медленно обслуживают

Відповісти: