Bigos Pub
площа Соборна, 2а
День | Години роботи | Перерва |
---|---|---|
Пн,Вт,Ср,Чт,Пт,Сб,Нд | 12:00 - 24:00 | Без перерви |
День | Години роботи | Перерва |
---|---|---|
Пн,Вт,Ср,Чт,Пт,Сб,Нд | 12:00 - 24:00 | Без перерви |
Саме слово «бігос» прийшло в польську мову навіть раніше, ніж остаточно оформилися всі основні складові самого блюда. Слово це згадується в пам’ятках польської писемності вже в XVI столітті, але не по відношенню до страви з капусти і м’яса, а в значеннях «рибний бульйон» і «м’ясний бульйон». Саме тому деякі дослідники припускають, що слово походить від італійського назви казанка для приготування бульйону, а також заливного з цього бульйону і дрібно порізаного м’яса або риби (своєрідного холодцю). Називається цей казанок bigutta.
Що ще можна сказати про бігос? Готують його відразу багато. Кажуть, що чим частіше бігос розігрівати, тим смачніше він стає, а найсмачнішим робиться лише на третю добу. Напевно, саме тому й називають іноді поляки жартома вчорашнє блюдо бігосом, як по відношенню до чогось несвіжого. Їли бігос всюди: і в бідному селянському будинку, і в багатому шляхетському палаці, їли на полюванні, їли в далекому поході.
«Все буде bigos, scotch & rock'n'roll...»