ALFA JAZZ FEST 2012. Special Guest, Cassandra Wilson у місті Львів

ALFA JAZZ FEST 2012. Special Guest, Cassandra Wilson - фото
Дата події: 2 червня 2012
Місце проведення: Парк культури і відпочинку
Для того, щоб підписатися на події, будь ласка, авторизуйтесь через соціальні мережі

CASSANDRA WILSON 

Кассандра Вілсон - одна з найяскравіших джазових співачок сучасності, композитор, продюсер, володарка двох премій Grammy. Вілсон почала навчатися грі на фортепіано з дев'яти років, а вже у 12 складала і співала власні пісні, акомпануючи собі на гітарі. До 19-ти років вона вже гастролювала по штатам Міссісіпі та Арканзас, виконуючи переважно фолк матеріал, але поступово захопилася джазом. Після закінчення навчання в коледжі Кассандра Вілсон отримала диплом спеціаліста в галузі засобів масової інформації, переїхала в Новий Орлеан і почала кар'єру на місцевій телевізійній станції, не забуваючи при цьому про музику. Саме у цей час вона відкрила для себе творчість таких великих джазових співачок як Елла Фіцджеральд, Сара Воен, Бетті Картер. У 80-ті роки майбутня зірка переїжджає в Нью-Йорк, де займається вже виключно музикою.
Кассандра Вілсон записала спільні роботи з безліччю колективів і солістів, серед яких: Steve Coleman & Five Elements, M-Base collective, New Air, Робін Юбенкс, Дейв Холланд, Кортні Пайн, Джевон Джексон, Девід Санчес, Стів Турре, Курт Еллінг, Вінтон Марсаліс, Теренс Бланшар, Дон Байрон, Чарлі Хейден.
Однак, саме записи Кассандри Вілсон в ролі лідера зробили її зіркою сучасної музики. Перший диск співачки Point of View вийшов в 1986, з того часу світ побачили понад 20 платівок співачки. Більшість цих робіт не можна назвати чисто джазовими, Кассандра Вілсон вдало поєднує імпровізаційну музику з елементами блюзу, кантрі, поп- і world-музики. Визнання прийшло до співачки в 1993 році, коли вона стала зіркою звукозаписної компанії Blue Note. З кожним наступним альбомом число прихильників її творчості зростало. Двічі (у 1996 і в 2009 роках) їй присуджувалася престижна нагорода Grammy, неодноразово за підсумками щорічного огляду журналу DownBeat її визнавали найкращою джазовою вокалісткою. Проте Кассандра Вілсон не з тих, хто спочиває на лаврах. Вона постійно працює над собою, над своїм голосом, який з кожним роком набуває все більш глибокого забарвлення. Кассандра продовжує руйнувати стереотипи і втілювати незвичайні ідеї. Вона привносить в свій спів тонову артикуляцію, ритмічний зсув, а головне - жонглює словами, при цьому залишаючи зміст тексту. По-новому виконуючи старі пісні відомих співаків, вона практично нічого не залишає від первісного задуму. 

http://www.kvytky.ua

Перегляди 483

Відгуків немає.
Ви можете бути першим:

Додати відгук